Duurzame vloerisolatie gemeente AA en Hunze

Duurzame vloerisolatie gemeente AA en Hunze

Onlangs heeft Dhr. Vorenkamp diverse energiebesparende maatregelen aan zijn woning laten verrichten.

Een van deze maatregelen, was het aanbrengen van polyurethaan vloerisolatie door Ratering Isolaties.

In het onderstaande artikel leest u over zijn ervaringen.

Bert Vorenkamp

Woont in: Gieten
Beroep: Commercieel manager Eilie Telecom
Privé: Getrouwd, 2 kinderen

Ik ga voor duurzaam, omdat ik vind dat we gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor onze leefomgeving en omdat het ook nog goed is voor mijn portemonnee. Het klinkt misschien wat hoogdravend maar ik vind het goed omgaan met onze planeer best belangrijk. We hebben hier gezamenlijk, als “gebruikers”, een verantwoordelijkheid. We kunnen niet alles doorschuiven naar de toekomstige generaties. Verder wil ik ook niet hoogdravend lijken en kijk ik ook naar mijn eigen portemonnee en als die twee dan ook nog samengaan is het natuurlijk helemaal feest.

Hoe ik dat doe? Ik doe dat door de afgelopen jaren ons huis te isoleren door Ratering Isolaties met, jawel PUR, en dat bevalt ons prima. Verder hebben we een heteluchtverwarming, van 20 jaar oud, vervangen door een nieuwe CV installatie met een HR ketel. Ons laatste project was het installeren van zonnepanelen. De CV installatie en zonnepanelen heeft Techniko voor ons geregeld en dat hebben ze prijstechnisch goed gedaan en in de uitvoering verliep een en ander super. Geen rotzooi en overlast en plezierige mensen om in je huis aan het werk te hebben.

Onder Duurzaamheid versta ik het goed omgaan met de leefomgeving. Dat houdt wat mij betreft in dat we goed omgaan met onze planeet en ook met de mensen, dieren en planten waarmee we samenleven. Hier kijk ik, volgens mij, niet anders naar dan de meeste mensen. Doe normaal, geen rotzooi op de straat gooien, energie besparen waar nodig en mogelijk (hoewel hard rijden in de auto wel eens fout gaat…). Goed omgaan met mensen en dieren. Mensen kansen bieden en ze stimuleren, daarna moeten ze de kansen wel pakken en invullen. Iedereen heeft ook een eigen verantwoordelijkheid. Om dit te kunnen bereiken hebben bedrijven winst nodig en moeten ze verdienen. Alleen zo kunnen we dit alles realiseren op korte en lange termijn.

Terug naar het nieuwsoverzicht