Vereniging Eigen Huis pleit voor een nationaal isolatieprogramma voor huiseigenaren

Vereniging Eigen Huis pleit voor een nationaal isolatieprogramma voor huiseigenaren

Uit recent onderzoek van de Vereniging Eigen Huis is gebleken dat bijna twee derde van de huiseigenaren een pand heeft dat beter geïsoleerd kan worden. Vaak willen eigenaren wel graag hun huis laten isoleren, maar veel zien op tegen de hoge kosten waarvoor pas achteraf subsidie kan worden aangevraagd.

Veelal zijn dit woningen met een energielabel B of lager die voor 1995 zijn gebouwd. “Deze grote groep mensen kan en moet worden gesteund met aangepast isolatiebeleid en een goed Nationaal Isolatieprogramma”, zegt Maud Weide belangenbehartiger bij Vereniging Eigen Huis. “Het is belangrijk dat barrières worden weggenomen en dat er nieuwe stimuleringsmaatregelen komen.”

Bijna zestig procent van de huiseigenaren laat weten met een subsidie vooraf wel hun huis te kunnen en willen isoleren. Een voucher ter waarde van €2000 voor huiseigenaren met energielabel D en lager kan ertoe leiden dat 55 procent van de huiseigenaren die willen isoleren, dat ook kunnen gaan doen. Zelfs een kwart van de huiseigenaren die nu zegt niet te willen isoleren, zal dat met beide maatregelen toch overwegen.

Bron: Vereniging Eigen Huis

Terug naar het nieuwsoverzicht