Isolatiebedrijf Tweede Exloermond

Onze isolatieprojecten in Tweede-exloermond

Isolatie in Tweede Exloërmond?
Op zoek naar een isolatiebedrijf in Tweede Exloërmond?

Door jarenlange ervaring in zowel kennis als uitvoering is Ratering Isolaties B.V. specialist op het gebied van isolatie.

Door de selfsupporting mobiele units verzorgt Ratering Isolaties B.V. de complete isolatie van uw woning, gebouw, stal, jacht et cetera. Wij werken met verschillende materialen, waaronder polyurethaanschuim (PUR), EPS HR++ thermoparels en Knauf Supafil inblaaswol.

Heeft u een project dat geïsoleerd moet worden op een manier dat niet veel voorkomt? Vraag ons naar de mogelijkheden! Eén van onze medewerkers komt graag vrijblijvend bij u langs om samen met u een geschikte, isolerende oplossing te vinden.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek!

Dakisolatie Tweede Exloërmond
Via het dak van uw woning of gebouw gaat de meeste energie verloren. Het isoleren van een dak kan diverse manieren gedaan worden. Voor meer informatie kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen!

Lees meer over dakisolatie

Vloerisolatie Tweede Exloërmond
Om wat voor soort vloer het ook gaat; Ratering Isolaties B.V. weet er altijd raad mee. Benieuwd wat vloerisolatie voor u kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Lees meer over vloerisolatie

Spouwmuurisolatie Tweede Exloërmond
Ratering Isolaties B.V. isoleert vakkundig uw spouwmuren. Spouwmuurisolatie kan uitgevoerd worden met verschillende soorten materialen. Voor een advies op maat komt één van onze specialisten graag vrijblijvend bij u langs!

Lees meer over spouwmuurisolatie

Andere soorten isolatie Tweede Exloërmond
Heeft u een te isoleren project en weet u niet hoe dat gedaan moet worden?! Neem vrijblijvend contact met ons op en laat u adviseren door één van onze specialisten.

Geïnteresseerd in een isolatie van Ratering B.V.?
Wilt u meer informatie over Ratering Isolaties en haar werkzaamheden? Of wilt u graag een vrijblijvend advies op maat? Neem dan contact met ons op of vraag een gratis adviesgesprek aan!

Meer over Tweede Exloërmond
Tweede Exloërmond is een dorp gelegen in de provincie Drenthe, gemeente Borger-Odoorn. Het dorp vierde in 2003 zijn 150-jarig bestaan

Tweede Exloërmond is een veenkolonie, hoofdzakelijk bestaande uit lintbebouwing, die zich uitstrekt over een lengte van meer dan zes kilometer tot aan de provinciegrens met Groningen. Aan het zuideinde van het dorp bevindt zich naast het lint een nieuwbouwwijk.

Het leven was in de verveningstijd, midden negentiende eeuw, zwaar. Het graven van kanalen en het steken van turf werd met de hand gedaan. Boeren, die zich naast de afgravingen vestigden, kregen de grond moeilijk vruchtbaar. Het had veel mest nodig, maar die was destijds schaars. Daarnaast was het dorp lang alleen over water goed bereikbaar; pas in 1907 werd een verharde weg aangelegd naar Exloo.

Na de Tweede Wereldoorlog werd het afgraven van turf gestaakt. Enerzijds was de meeste turf toen wel afgegraven, anderzijds was turf als brandstof overbodig geworden door de komst van andere brandstoffen.