Dakisolatie

Dakisolatie - Ratering Isolaties

Via het dak van uw woning gaat de meeste energie verloren. Het isoleren van uw dak levert al snel een rendement van 25% op uw stookkosten. Een goed geïsoleerd dak is eigenlijk een must voor iedere woningeigenaar.

Het isoleren van een dak kan men op diverse manier doen. De meeste gangbare wijze waarop Ratering Isolaties daken isoleert is het aanbrengen van een laag polyurethaanschuim (PUR) aan de binnen- of buitenzijde van het dakbeschot.

Doordat het polyurethaanschuim over een hoge dampdichtheid beschikt is het toepassen van folie(s) zoals bij het isoleren met glas/steenwol niet nodig. Dit bespaart werk en neemt teven het risico op luchtlekkage weg.

Dakisolatie aan de binnenzijde van het dak, hoe werkt dat?

Wanneer u op zolder van binnenuit tegen uw bestaande dakbeschot (vaak hout) aankijkt en dit nog niet is afgewerkt is het eenvoudig om tegen dit dakbeschot een laag polyurethaanschuim aan te brengen. Het schuim kent een zeer hoge isolatiewaarde, en doordat het vloeibaar gespoten wordt dicht het alle naden en kieren in uw dakbeschot. Zoals reeds vermeld is het schuim zeer dampdicht, en het toepassen van damp remmende folie(s) is hierdoor niet nodig.

In onderstaande video vind u een voorbeeld van een dakisolatie vanuit de binnenzijde van het dak. In dit geval wordt er een schuur geisoleerd middels PUR isolatie.

Dakisolatie aan de buitenzijde van het dak, hoe werkt dat?

Wanneer u van binnenuit geen toegang heeft tot uw dakbeschot kunt u het dak van buitenaf isoleren. Hierbij dienen de dakpannen verwijderd te worden. Na het verwijderen van de dakpannen worden de panlatten opgehoogd zodat er ruimte is voor een isolatielaag onder uw pannen. Na het aanbrengen van de isolatielaag worden de pannen weer teruggeplaatst.

Het isoleren van schuine en platte daken moet vakkundig gebeuren. Bij gebrek aan deskundigheid ontstaan er grote risico’s, zoals schade aan hout- en/of plaatdelen. Mocht u serieus overwegen om uw dak te laten isoleren, twijfel dan niet en nodig vrijblijvend een van onze specialisten uit om een offerte op maat uit te brengen.


Wilt u meer informatie over onze isolatiesoorten?

Maak uw keuze in onderstaand overzicht voor meer informatie over de soorten isolatie die wij hanteren