Dakisolatie kosten

Dakisolatie, wat kost dat nou eigenlijk? Is een vraag die wij vaak te horen krijgen.

Om eerlijk te zijn is dit voor iedere woning en situatie verschillend. De kosten voor het isoleren van een dak hangen af van diverse factoren. Denk hierbij aan de dakhelling, het oppervlakte, de toegankelijkheid en de toe te passen materiaalsoort. Natuurlijk is het wel mogelijk om u een indicatie te geven van deze kosten op basis van een aantal simpele gegevens.

In de onderstaande calculator kunt u zelf de kosten voor het isoleren van uw dak berekenen. Door het dakoppervlakte in te vullen krijgt u een indicatie van de kosten.

Bereken hier uw investering

Bereken hier uw investering

Het kan zijn dat u niet exact weet wat het oppervlakte van uw dakbeschot is. In dit geval kunt u klikken op het informatie icoon naast het selectievlak. Hier krijgt u dan op basis van het type en bouwjaar van de woning een indicatie van de voor u van toepassing zijnde gegevens.

De getoonde prijzen in de calculator zijn voor u berekend op basis van vergelijkbare opdrachten die wij in de afgelopen periode hebben uitgevoerd. Daar geen woning gelijk is worden de minimum, gemiddelde en maximum kosten weergegeven.

Veelgestelde vragen

Waarom is het verschil tussen de minimum- en maximumkosten zo groot?

Iedere woning vraagt om een andere aanpak, denk hierbij aan de bereikbaarheid van het dakbeschot, de bereikbaarheid van de woning zelf, moet het dak van binnen of van buiten geïsoleerd worden etc. Dit zijn slechts een aantal van de redenen waarom de kosten variëren. Mocht u serieus overwegen om uw begane grondvloer te isoleren, twijfel dan niet en nodig vrijblijvend een van onze specialisten uit om een offerte op maat uit te brengen.

Waarom vermelden jullie geen terugverdientijden?

Het is voor ons erg moeilijk om uw besparing exact te bepalen. De besparing hangt bijvoorbeeld af van het stookgedrag (stookt u 18 of 21 graden in de woning), het warm tapwater verbruik en het koken op gas of elektriciteit. Tevens is de plaats waar uw woning gesitueerd is van grote invloed. Wanneer uw woning midden op de vlakte staat zal de besparing aanzienlijk hoger zijn dan wanneer deze omringd is door andere woningen.

Concurrenten sturen offerte(s) via de e-mail gebaseerd op Google Street View. Waarom kan Ratering Isolaties dat niet?

Daar het ons nog niet gelukt is om via Google Street View op uw zolder te kijken is het voor ons niet mogelijk om een nauwkeurige offerte op afstand te maken. We komen daarom graag eens bij u langs, zodat u later niet voor verrassingen komt te staan.