PUR isolatie

PUR isolatie - Ratering Isolaties

Wat is PUR-schuim?

PUR is een verzamelnaam voor heel veel verschillende soorten polyurethaanschuimen. De toepassing van dit materiaal varieert van spuitbussen om naden en kieren mee te dichten tot het schuim wat in uw matras verwerkt is.

De naam PUR zorgt vaak voor nogal wat verwarring. Dit komt doordat er zoveel verschillende soorten PUR op de markt zijn.

Het PUR-schuim waar men over spreekt bij het na-isoleren van woningen en gebouwen is onder te verdelen in 3 verschillende soorten;

  • Gespoten PUR-schuim onder begane grondvloeren, tegen gevels of het dakbeschot.
  • Injecteerbaar PUR-schuim voor het na-isoleren van spouwmuren.
  • Injecteerbaar PUR-schuim voor het na-isoleren van tanks en andere holle voorwerpen

Wat is het verschil tussen deze soorten PUR-schuim?

Gespoten PUR-schuim:

Het gespoten PUR-schuim wat men gebruikt om begane grondvloeren, nieuwe gevels en daken te isoleren is een zeer hard geel schuim met een gesloten celstructuur. Dit schuim is vergelijkbaar met het schuim dat in de wand van uw koelkast of diepvries is toegepast als isolatie. Het schuim beschikt over een zeer lage warmtegeleidingscoëfficiënt ook wel Lambda-waarde (λ) genoemd. Deze lambda-waarde bepaalt uiteindelijk de isolatiewaarde van het materiaal. Hoe kleiner deze lambda-waarde hoe beter het materiaal isoleert.

Doordat het PUR-schuim verspuitbaar is, en het zeer goed hecht op vele ondergronden is het zeer geschikt om diverse objecten te isoleren. Rondingen, aansluitingen en overige moeilijk bereikbare plekken kunnen hiermee perfect worden afgedicht.

PUR-schuim voor het na-isoleren van spouwmuren:

Het injecteerbare PUR-schuim dat wordt gebruikt voor het na-isoleren van spouwmuren is een licht flexibel schuim, met een lagere dichtheid en een grotere lambda-waarde. Dit houdt in dat het schuim een lagere isolatiewaarde heeft dan het gespoten PUR-schuim dat men toepast onder begane grondvloeren. De lichte mate van flexibiliteit zorgt ervoor dat uw gevels te allen tijde in staat zijn om zich t.o.v. elkaar te bewegen.

PUR-schuim voor het na-isoleren van tanks etc.

Het injecteerbare PUR-schuim dat wordt gebruikt voor het na-isoleren van tanks en andere holle ruimtes beschikt over dezelfde hardheid en isolerende eigenschappen als het gespoten PUR-schuim. Ook dit materiaal beschikt over een gesloten celstructuur en heeft een zeer hoge isolatiewaarde.

Wenst u meer informatie over de diverse soorten PUR-schuim? Schroom niet en neem contact met ons op.