Regionale subsidie

Regionale subsidie - Ratering Isolaties

Subsidieregelingen 2024 op regionaal niveau

Ook in 2024 kunt u weer subsidie aanvragen voor uw woningisolatie. In sommige gemeenten is het zelfs mogelijk om extra subsidie te ontvangen.

Provincie Groningen

NIP Subsidie

Als woningeigenaar in de gemeente Stadskanaal, Oldambt, Midden-Groningen, Pekela & Veendam kunt u een extra subsidie tot €2.000 aanvragen voor het isoleren van uw woning. Deze subsidie is bedoeld voor woningen met slechte isolatie, energielabel D, E, F of G. Ook voor woningen zonder energielabel is deze regeling van toepassing, echter dient u dan twee isolerende maatregelen te nemen. Voorwaarde voor de subsidie is tevens dat de WOZ-waarde van de woningen niet hoger mag zijn dan € 441.000.

Voor het aanvragen van deze subsidie of meer informatie gaat u naar nip subsidie aanvragen.

Een uitgebreide publicatie over deze regeling treft u via

https://lokaleregelgeving.overheid.nl/CVDR713915/1/

Bent u niet zeker van uw energielabel of woz-waarde? Deze kunt u vinden via

Wat is mijn energielabel? of WOZ Waardeloket

SPUK verduurzamingssubsidie:

Is jouw woning voor 1996 gebouwd en ben je alleenstaand met een gemiddeld inkomen per maand van ongeveer 1.300 euro of samenwonend met een inkomen van ca. 1.900 euro. Dan kun je mogelijk 3.500 euro subsidie krijgen voor isolatie, zonnepanelen.

Meer informatie over deze regeling treft u op https://www.stadskanaal.nl/inwoners/energie-besparen/

Provincie Drenthe

Met een vernieuwde subsidie wil de gemeente Borger-Odoorn inwoners helpen hun woning energiezuiniger te maken. De vernieuwde subsidie bedraagt maximaal €4.000 euro en kan bijdragen aan het isoleren van huizen, woningen te voorzien van dubbelglas of het installeren van zonnepanelen.

De subsidie is bedoeld voor huiseigenaren met een lager inkomen en woonachtig in de gemeenten Aa en Hunze, Borger-Odoorn, Hoogeveen, Coevorden, Emmen en Hardenberg. Het initiatief vloeit voort uit de Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe, een tijdelijke samenwerking tussen gemeenten, provincie Drenthe, provincie Overijssel en de het Rijk. Doel van de Regio Deal is de brede welvaart in de regio te versterken.

“Mensen met een eigen huis en een laag inkomen wonen vaak in de slechtst geïsoleerde woningen. Dit is een mooie kans voor inwoners van Borger-Odoorn met wel een eigen huis, maar niet de financiële mogelijkheden om dat huis te verduurzamen. Ook zij krijgen hiermee de gelegenheid om hun huis energiezuiniger te maken, en daarmee de energiekosten omlaag te brengen. Daarmee komt deze subsidie terecht bij de inwoners die dat het hardst nodig hebben”, zegt Henk Zwiep, wethouder gemeente Borger-Odoorn.

Om in aanmerking te komen mag het verzamelinkomen niet hoger zijn dan € 52.671,- per jaar. Daarnaast kan het wel zo zijn dat de huiseigenaar mogelijk in aanmerking komt voor meer subsidies. Voor informatie of hulp bij het verkrijgen van de subsidie kunt u contact met ons opnemen via 0599-211900 of Gratis Offerte