Veelgestelde vragen

Ratering Isolatie beantwoord graag al uw vragen. Staat uw vraag er niet tussen neem dan gerust contact met ons op of vul ons contactformulier in met uw vraag.

Omdat elk project weer anders is kunnen wij geen vast tarief hanteren. Om u een indicatie te kunnen geven van uw investering hebben wij een calculator ontwikkeld. Bezoek onze pagina 'Prijs isolatie' of klik hier om meteen uw investering te berekenen. Bel of e-mail ons en wij zullen contact met u opnemen voor het maken van een vrijblijvende offerte.

Na het verstrekken van de opdracht wordt u binnen 4 weken gebeld voor een afspraak. Uitvoering zal altijd binnen 2 maanden na akkoord uitgevoerd worden. M.u.v. speciale omstandigheden / afspraken.

Hiervoor gelden de volgende BTW tarieven.

Particulier: Een combinatie van 9% op arbeid en 21% op de materialen.

Bedrijfsmatig: 21% over de gehele som (arbeid + materialen).

In de meeste gevallen kunnen woningen in één (halve) dag naadloos worden geïsoleerd.
Met de R-waarde wordt de prestatie van de isolatie uitgedrukt. Dit wordt ook wel de warmteweerstand genoemd. Het verschilt per materiaallaag wat het warmte-isolerend vermogen is. Hoe hoger de R-waarde, hoe beter de isolatie.

Ratering Isolaties is voor particulieren voornamelijk actief in Noord-Nederland. Omdat het bij vloer, dak of spouwmuurisolatie vaak een ééndagsklus betreft is het werken op 150+ km van onze standplaats Stadskanaal meestal niet interessant voor u als klant. De grote reistijd zorgt dan voor onnodig hoge kosten.

Op projectbasis en voor zakelijke opdrachtgevers nemen wij opdrachten aan in heel Nederland.

Ratering Isolaties werkt volgens de normen van de KOMO en SKG-IKOB certificeringen. Wij geven 10 jaar garantie op ons product.
Voor vragen, verzoeken of administratieve zaken is ons kantoor maandag t/m vrijdag geopend en bereikbaar van 8:00 tot 17:00
Wanneer uw woning is voorzien van dampdoorlatende verf is dit geen probleem. U zou dit wellicht kunnen navragen bij uw schilder wanneer u het niet zeker weet.
  • Gesloten cellig pur is een hard schuim waarin lucht opgesloten zit. Deze stilstaande lucht kan nagenoeg geen warmte geleiden en biedt daarmee de beste isolatie. Door de gesloten cel structuur kan er geen lucht én geen vocht in komen.
  • Open cellig pur is een zachter schuim, verlijkbaar met het materiaal van een matras. Door de open cellige structuur kan hier wel vocht in komen en daarmee zijn isolatiewaarde voor een groot deel verliezen. Deze eigenschap maakt open cel pur minder ofwel niet geschikt voor vloerisolatie of dakisolatie.

Wij gebruiken uiteraard uitsluitend polyurethaan met een gesloten celstructuur.