RTL Nieuws PUR

RTL Nieuws PUR

Naar aanleiding van de uitzending en bericht op de webstie van RTL Nieuws van 26-07-2022 over mogelijke schadelijke gevolgen van polyurethaan als isolatiemateriaal.

Wees gerust; Bij een juiste toepassing van woningisolatie met gespoten PUR-schuim is het onwaarschijnlijk dat bewoners hier nadelige gezondheidseffecten van ondervinden.

op 26-07-2022 heeft RTL Nieuws een uitzending gehad en bericht op haar website over de mogelijke schadelijke gevolgen van polyurethaanschuim als isolatie materiaal.

Polyurethaan ofwel PUR dat gebruikt wordt voor spouwmuurisolatie is niet hetzelfde PUR dat gebruikt wordt voor dak- en vloerisolatie. Daarbij kunnen die twee niet voor elkaar uitgewisseld worden. Ook de PUR uit busjes bij de bouwmarkt zijn weer van andere samenstelling dan bovengenoemde.

Polyurethaan zoals wij die gebruiken voor woning isolatie is een gesloten cellig schuim. Dat wil zeggen dat het luchtdicht én waterdicht is. Daar kunnen geen enkele gassen meer vanaf komen.

Het kennisplatform Gespoten PURschuim zal reageren op het rapport 'Evaluatie werkpraktijk gespoten PUR-isolatie' van RoyalHaskoningDHV zodra dit definitief is. Het kennisplatform ziet het rapport met vertrouwen tegemoet, en gaat ervan uit dat de uitkomsten van de evaluatie van de werkpraktijk in lijn zullen zijn met de hoofdcconclusie van het recente advies (december 2020) van de gezondheidsraad.

Bij een juiste toepassing van woningisolatie met gespoten PUR-schuim is het onwaarschijnlijk dat bewoners hier nadelige gezondheidseffecten van ondervinden. Om hierop toe te zien zijn wij volledig gecertificeerd voor het gebruik van onze isolatiematerialen en wordt er ook regelmatig een controle uitgevoerd.

Terug naar het nieuwsoverzicht