Soorten Isolatie

Soorten Isolatie - Ratering Isolaties

Om uw woning te verduurzamen en zodoende uw energielasten te verlagen zijn er diverse isolerende maatregelen waaruit u kunt kiezen.

Woningen gebouwd voor 1978 zijn vaak niet of minimaal voorzien van isolatie. In woningen tussen 1978 en 1990 is er vaak wel isolatie toegepast maar laat de kwaliteit hiervan vaak te wensen over. Woningen gebouwd vanaf 1990 zijn vaak al voorzien van voldoende isolatie.

Bezit u een woning gebouwd voor 1990? Dan is het raadzaam om eens te kijken welke isolerende maatregelen u nog kunt toepassen. Goede isolatie van uw woning bespaart niet alleen op uw kosten, maar zorgt tevens voor een gezond en aangenaam leefklimaat in uw woning. De meest voorkomende soorten isolatie zijn:

Vloerisolatie

Met vloerisolatie bespaart u flink op de energiekosten en de vloer zal minder koud aanvoelen, waardoor u een hoger comfort is in huis zult ervaren.

Meer informatie over Vloerisolatie?

Spouwmuurisolatie

Door uw spouwmuren te isoleren zorgt u dat het energieverlies in uw woning beperkt blijft. Dit scheelt aanzienlijk in uw stookkosten en zorgt voor een aangenaam klimaat in uw woning. Het isoleren van uw spouwmuren is relatief goedkoop en neemt qua uitvoering weinig tijd in beslag.

Meer informatie over Spouwmuurisolatie?

Dakisolatie

Warmte lucht stijgt op, dat is een feit. Het isoleren van uw dak zorgt er dan ook voor dat de warme lucht in uw woning blijft en niet door naden of kieren naar buiten lekt. Dit levert een forse energiebesparing op. Het isoleren van een dak is een specialistisch karwei. De kosten van dakisolatie zijn afhankelijk van de situatie zeer divers.

Meer informatie over Dakisolatie?

Meer informatie over de diverse isolerende maatregelen vind u op een van onze specifieke pagina’s.