Gevel Impregneren

Gevel Impregneren - Ratering Isolaties

Het impregneren van gevels heeft veel voordelen. Het heeft een positieve invloed op de isolatie; doordat er geen water meer in de gevel kan dringen, blijft deze droger en hierdoor stijgt de warmte-isolerende werking. Een vochtige woning is moeilijker warm te stoken en vraagt daardoor meer energie. Vochtige gevels verhogen de kans op schimmelvorming, mosvorming en vorstschade.

Wat is impregneren en wat is het effect?

Impregneren is het aanbrengen van een beschermende laag op een gevel of dak. Het impregneren van de gevel beschermt het oppervlak tegen vocht en andere vervuiling. Ook wordt de gevel brandwerend en gaat langer mee. Daarnaast kan vuil op de muur eenvoudiger worden verwijderd na het impregneren.

Een aantal bekende problemen die verholpen kunnen worden door impregneren zijn:

  • Schimmeloverlast aan de binnenzijde, door het doorslaan van de gevel.
  • Witte vlekken door zoutuitslag.
  • Vorstschade, door de poreusheid kan de gevel meer water opnemen en het bevroren water zet maar liefst 10 % uit.
  • Verminderde isolatiewaarde van de gevel.
  • Algen- en mosvorming.

Op welke wijze kan er geïmpregneerd worden en met welke middelen?

Gevels en daken kunnen worden geïmpregneerd. De gevels worden van onder naar boven gevloeid met impregneervloeistof met behulp van een impregneerpomp. Er zijn een verschillende soorten impregneermiddelen. Het meest milieuvriendelijke impregneermiddel is op waterbasis. Het andere middel is gemaakt op basis van oplosmiddelen. Voor gevels met veel kozijnen wordt er impregneercrème gebruikt, dat trekt dieper in de gevel en wordt per kwast aangebracht.

Hoe gaat het gehele traject (van offerte tot uitvoering) in zijn werk?

Wanneer u een vrijblijvende aanvraag bij Ratering Isolaties heeft gedaan en een afspraak heeft gemaakt met één van onze specialisten komt deze bij u langs om de gevel te bekijken. De afmetingen van de gevels van uw woning worden hierbij vastgelegd en er wordt gekeken naar de staat van uw gevel. Op basis van de door hem verzamelde informatie ontvangt u van ons een gespecificeerde offerte.

Ook kunnen wij van Ratering Isolaties vrijblijvend advies geven of er extra werkzaamheden nodig zijn voor het optimale resultaat, zoals gevelreiniging, gevelrenovatie en/of isoleren van de gevel. Indien het nodig wordt geacht wordt de gevel gereinigd voor het impregneren, zodat er geen vuil tussen de muur en impregneerlaag zit.

Vervolgens gaan wij van Ratering Isolaties op de afgesproken dagen naar uw wens aan de slag. Hoe lang het traject duurt verschilt per soort impregneermiddel, gevel en eventuele extra werkzaamheden.

Wilt u meer informatie over gevel impregneren?

Maak uw keuze in onderstaand overzicht voor meer informatie over de soorten impregneermiddelen die wij hanteren. Neem voor meer informatie over impregneren contact op en vraag een vrijblijvende offerte aan.