Biogas tanks isoleren

Biogas tanks isoleren - Ratering Isolaties

Ratering Isolaties is zeer ervaren in de isolatie van biogas tanks. Het polyurethaanschuim kan hierbij zowel aan de binnen- als buitenzijde worden aangebracht. Bij het isoleren van de binnenzijde wordt, na de voorbereiding van de ondergrond, een isolatielaag tegen de in het gasbereik bevindende wand- en plafonddelen gespoten.

Het voordeel van deze manier van isoleren met polyurethaanschuim bestaat uit een perfecte isolatiewerking, waardoor de gewenste temperatuur in de tank behouden blijft. Bovendien wordt op deze wijze het beton tegen agressieve gassen beschermd. Ook op biomassagebied kan polyurethaanschuim als isolatie worden gebruikt. Bij deze toepassing wordt het polyurethaanoppervlak door een coating afgeschermd.

Het aanbrengen van polyurethaanschuim aan de buitenzijde, is een systeem dat reeds jaren uitgevoerd wordt. Het polyurethaanschuim wordt zonder grote voorbereidingen op de bestaande buitenwand aangebracht. Daarna wordt het polyurethaanschuim afgeschermd, door het aanbrengen van een coating of een buitenwand.

Bij de isolatie van tanks die gedeeltelijk of geheel ingegraven worden, hoeft de ondergrondse isolatielaag niet afgeschermd te worden. Door de bijzondere flexibiliteit van polyurethaanschuim hebben grote temperatuurverschillen geen negatieve uitwerkingen op de kwaliteit van de isolatie.