Biogasvergisters Isoleren?

Slechte isolatie in een biogasvergister kan leiden tot temperatuurschommelingen en een hogere uitstoot van CO2. De optimale temperatuur in de biogasvergister zorgt voor meer biogas in een korte tijd. Goede isolatie is daarom onmisbaar.

Waarom goed isoleren?

Met goede isolatie realiseert u een constante en optimale temperatuur in uw biogasvergister waardoor de tank de optimale vergistingstemperatuur behoudt. Dankzij de optimale vergistingstemperatuur komt er meer biogas vrij in minder tijd. Een goed geïsoleerde biovergister heeft ook lagere stookkosten en een vermindering van CO2-uitstoot, wat beter is voor het milieu. Het isoleren van uw vergister is dus een win-win situatie.

De experts van Ratering Isolaties

Ratering Isolaties is al 18 jaar actief in de isolatiebranche en de medewerkers beschikken dan ook over de juiste kennis en ervaring om u van een advies op maat te voorzien.

Wij isoleren de biogasvergisters met een materiaal genaamd Polyurethaan(ook wel bekend als PUR-schuim). Deze vorm van isolatieschuim is bij het brede publiek bekend in de vorm van spuitbussen die bij verschillende bouwmarkten gekocht kunnen worden. PUR-schuim heeft vele toepassingen, maar wordt gedurende een bouwtraject voornamelijk gebruikt om naden en kieren te dichten.

Polyurethaan schuim hecht zich naadloos aan alle oppervlakten waardoor dit uitermate geschikt is voor verschillende oppervlakten. Daarnaast is het schuim ongevoelig voor ammoniak en kan bijna gezegd worden dat het waterbestendig is. Dit maakt het erg geschikt voor het isoleren van bijvoorbeeld een biogasvergister. De materialen die wij gebruiken zijn SKG IKOB geattesteerd.

De voordelen van het isoleren van uw biogasvergister op een rijtje:

  • Optimale en constantere temperatuur in de tank.
  • Minder CO2-uitstoot.
  • Isolatie met polyurethaan werkt direct en gaat enorm lang mee.

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op

Bij Ratering Isolaties begrijpen we dat iedere situatie anders is en een andere aanpak verdient. Heeft u interesse in het laten isoleren van uw biogasvergisters? Heeft u andere vragen omtrent isolatie in de agrarische sector? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs.