Boot of Jacht Isoleren?

Wanneer u actief bent in de jacht- of scheepsvaart bestaat de kans dat u in aanraking bent gekomen met vochtige plekken die ontstaan door condensvorming. Deze plekken kunnen tot gevolg hebben dat schimmels zich gaan vestigen op verschillende plekken op de boot. U kunt dit voorkomen door de boot goed te isoleren!

Waarom goed isoleren?

Condens ontstaat wanneer een oppervlak met een lage temperatuur in aanraking komt met lucht die een hogere temperatuur heeft dan dat oppervlak. Dit betekent dat wanneer de temperatuur buiten de boot daalt, maar de temperatuur binnen de boot hoog wordt gehouden door bijvoorbeeld verwarming, condens op de binnenkant van de romp ontstaat.

Met goede isolatie voorkomt u vervelende, vocht gerelateerde problemen in uw boot of jacht. Door schimmelvorming ontstaat een muffe lucht in uw boot dit lang blijft hangen en tast het ook uw interieur aan. Daarnaast kan een hoge vochtigheidsgraad zorgen voor roestplekken en kan de oxidatie van huidige plekken versnellen. Ons advies is daarom ook om niet te lang te wachten met het isoleren van uw boot.

De experts van Ratering Isolaties

Ratering Isolaties is al 18 jaar actief in de isolatiebranche en de medewerkers beschikken dan ook over de juiste kennis en ervaring om u van een advies op maat te voorzien.

Om voor de optimale isolatie van uw boot of jacht te zorgen maken wij gebruik van de beste materialen. Het materiaal dat wij gebruiken heet Polyurethaan(ook wel PUR-schuim genoemd). PUR-schuim is het best bekend in de vorm van spuitbussen die bij diverse bouwmarkten gekocht kunnen worden. Bij een bouwtraject worden deze bijvoorbeeld veel gebruikt om naden en kieren te dichten.

Wij brengen een laag van gemiddeld 2 – 3 centimeter polyurethaan aan op de binnenkant van de romp. Vervolgens zorgen wij ervoor dat het materiaal netjes wordt afgewerkt zodat u hier geen omkijken meer naar hebt. Het isoleren van uw boot of jacht heeft op deze manier vele voordelen:

  • De warmte blijft in huis
  • Besparing in uw stookkosten
  • Geen tocht en koude luchtstromen
  • Minder kans op schimmeloverlast
  • Minder mosvorming
  • Minder kans op vorstschade

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op

Bij Ratering Isolaties begrijpen we dat iedere situatie anders is en een andere aanpak verdient. Heeft u interesse in het laten isoleren van uw boot of jacht? Heeft u andere vragen omtrent isolatie in de jacht- en scheepsvaart? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs.