Luchtwasser Isoleren?

Slechte isolatie in een luchtwasser kan leiden tot stankoverlast en een teveel aan ammoniak wat gevaarlijk kan zijn voor de omgeving. Omdat de lucht meerdere richtingen op gaat is het energieverbruik hoger. Goede isolatie is daarom onmisbaar.

Waarom goed isoleren?

Met goede isolatie in uw luchtwasser realiseert u een beter werkend ventilatiesysteem en zorgt u ervoor dat de lucht de juiste richting op gaat. Door het isoleren gaat de luchtwasser ook langer mee en geeft een schonere lucht. Een goed geïsoleerde luchtwasser zorgt voor een hogere luchtdichtheid en een vermindering van energieverbruik, wat beter is voor het milieu. Het goed isoleren van uw luchtwasser zorgt er ook voor dat uw ventilatiesysteem langer mee gaat.

De experts van Ratering Isolaties

Ratering Isolaties is al 18 jaar actief in de isolatiebranche en de medewerkers beschikken dan ook over de juiste kennis en ervaring om u van een advies op maat te voorzien.

Wij isoleren de luchtwassers met een materiaal genaamd Polyurethaan(ook wel bekend als PUR-schuim). Deze vorm van isolatieschuim is bij het brede publiek bekend in de vorm van spuitbussen die bij verschillende bouwmarkten gekocht kunnen worden. PUR-schuim heeft vele toepassingen, maar wordt gedurende een bouwtraject voornamelijk gebruikt om naden en kieren te dichten.

Polyurethaan schuim hecht zich naadloos aan alle oppervlakten waardoor dit uitermate geschikt is voor verschillende oppervlakten zoals een luchtwasser. Daarnaast is het schuim ongevoelig voor ammoniak en kan bijna gezegd worden dat het waterbestendig is. De materialen die wij gebruiken zijn SKG IKOB geattesteerd.

De voordelen van het isoleren van uw luchtwasser op een rijtje:

  • De lucht beweegt in de juiste richting.
  • Een beter werkend ventilatiesysteem.
  • Vermindert stankoverlast.
  • Minder ammoniakdampen waardoor de dieren minder vaak ziek zullen zijn.

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op

Bij Ratering Isolaties begrijpen we dat iedere situatie anders is en een andere aanpak verdient. Heeft u interesse in het laten isoleren van uw luchtwasser? Heeft u andere vragen omtrent isolatie in de agrarische sector? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs.