Opslagtanks Isoleren?

Slechte isolatie in een opslagtank kan leiden tot temperatuurschommelingen wat gevaarlijk kan zijn voor de omgeving en de inhoud van de tank. Goede isolatie is daarom onmisbaar.

Waarom goed isoleren?

Met goede isolatie realiseert u een constante temperatuur in uw opslagtank en beschermt u de tank tegen temperatuurveranderingen. Daarnaast komt er van buitenaf geen vocht en licht in de tank. Een goed geïsoleerde opslagtank zorgt voor een vermindering van CO2-uitstoot, wat beter is voor het milieu. Het goed isoleren van uw opslagtank zorgt er ook voor dat uw tank langer mee gaat.

De experts van Ratering Isolaties

Ratering Isolaties is al 18 jaar actief in de isolatiebranche en de medewerkers beschikken dan ook over de juiste kennis en ervaring om u van een advies op maat te voorzien.

Wij isoleren de opslagtanks met een materiaal genaamd Polyurethaan(ook wel bekend als PUR-schuim). Deze vorm van isolatieschuim is bij het brede publiek bekend in de vorm van spuitbussen die bij verschillende bouwmarkten gekocht kunnen worden. PUR-schuim heeft vele toepassingen, maar wordt gedurende een bouwtraject voornamelijk gebruikt om naden en kieren te dichten.

Polyurethaan schuim hecht zich naadloos aan alle oppervlakten waardoor dit uitermate geschikt is voor verschillende oppervlakten zoals een opslagtank. Daarnaast is het schuim ongevoelig voor ammoniak en kan bijna gezegd worden dat het waterbestendig is. De materialen die wij gebruiken zijn SKG IKOB geattesteerd.

De voordelen van het isoleren van uw opslagtank op een rijtje:

  • Bescherming tegen temperatuursveranderingen in de tank.
  • De opslagtank gaat langer mee.
  • Isolatie met polyurethaan werkt direct en gaat enorm lang mee.
  • Isolatie met polyurethaan is met uitstek geschikt in vochtige omgevingen.

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op

Bij Ratering Isolaties begrijpen we dat iedere situatie anders is en een andere aanpak verdient. Heeft u interesse in het laten isoleren van uw opslagtank? Heeft u andere vragen omtrent isolatie in de agrarische sector? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs.