Varkensstallen Isoleren?

Slechte isolatie in een varkensstal kan leiden tot temperatuurschommelingen en een hogere uitstoot van ammoniakdampen in de stal. Deze hogere ammoniakdampen kunnen leiden tot verschillende aandoeningen onder de varkens, waaronder ademhalingsproblemen. Goede isolatie is daarom onmisbaar.

Waarom goed isoleren?

Met goede isolatie realiseert u een constante temperatuur in de stal waardoor warmteverlies bij koud weer wordt beperkt en opwarming bij warm weer wordt tegengehouden. Een goed geïsoleerde varkensstal kan er dus voor zorgen dat de ruimtetemperatuur met enkele graden verlaagd kan worden. Het voordeel hiervan is dat een optimaal groeiklimaat wordt gerealiseerd tegen lagere stookkosten.

Het goed isoleren van de varkensstal zorgt er ook voor dat ammoniakdampen worden gereduceerd waarmee voorkomen wordt dat varkens aandoeningen ontwikkelen. Daarnaast zorgt goede isolatie ervoor dat er buiten de stal weinig van de geur vernomen wordt.

De experts van Ratering Isolaties

Ratering Isolaties is al 18 jaar actief in de isolatiebranche en de medewerkers beschikken dan ook over de juiste kennis en ervaring om u van een advies op maat te voorzien.

Wij isoleren met een materiaal genaamd Polyurethaan(ook wel bekend als PUR-schuim). Deze vorm van isolatieschuim is bij het brede publiek bekend in de vorm van spuitbussen die bij verschillende bouwmarkten gekocht kunnen worden. PUR-schuim heeft vele toepassingen, maar wordt gedurende een bouwtraject voornamelijk gebruikt om naden en kieren te dichten.

Polyurethaan schuim hecht zich naadloos aan alle oppervlakten waardoor dit uitermate geschikt is voor verschillende oppervlakten. Daarnaast is het schuim ongevoelig voor ammoniak en kan bijna gezegd worden dat het waterbestendig is. De materialen die wij gebruiken zijn SKG IKOB geattesteerd.

De voordelen van het isoleren van uw varkensstal op een rijtje:

  • Minder tocht in de stal.
  • Minder last van temperatuurschommelingen.
  • Minder ammoniakdampen waardoor de varkens minder vaak ziek zullen zijn.
  • Stal blijft in goede conditie door constantere temperatuur.

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op

Bij Ratering Isolaties begrijpen we dat iedere situatie anders is en een andere aanpak verdient. Heeft u interesse in het laten isoleren van uw varkensstallen? Heeft u andere vragen omtrent isolatie in de agrarische sector? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs.

ü Minder last van temperatuurschommelingen.