Polyurea Hotspray Coating

Polyurea Hotspray Coating - Ratering Isolaties

Polyurea is een zeer krachtig en slijtvaste coating welke gevormd wordt door een chemische reactie tussen di-isocyanaten en di-amines. Doordat het materiaal naadloos verspuitbaar is kan het voor veel doeleinden worden ingezet.

Waar wordt polyurea zoal ingezet?

  • Beton industrie; Voor het beschermen en waterdicht maken van diverse constructies (bassins, losplaatsen, brugdekken, vloeren).

  • Chemische, Olie & Gas industrie; Voor het beschermen van transportleidingen, machines en andere voorwerpen tegen aantasting of corrosie.

  • Automotive; Voor het slijt en slagvast maken van laadruimtes of carrosserieën.

  • Bouw industrie; Als dakbedekking voor platte daken, wandafwerking voor badkamers en andere vochtige ruimten.

  • In aardbevingsgebieden; Door haar sterke hechting en grote elasticiteit kan het materiaal ook worden ingezet als wandafwerking / stucwerk voor woningen. Bij trillingen door een beving zal deze dus niet scheuren.

Polyurea coatings zijn in diverse specificaties verkrijgbaar. Aan de hand van de functie en eisen aan het materiaal wordt bepaald welk type polyurea het meest geschikt is voor een bepaald doeleind. Wanneer polyurea ingezet wordt als dakbedekking is bijvoorbeeld de elasticiteit een belangrijke factor, terwijl dit bij het waterdicht maken van een tank een minder grote rol speelt. Ook de ondergrond waarop de coating aangebracht dient te worden is bepalend voor het type coating en primer.

Heeft u interesse of vragen over de mogelijkheden op het gebied van hotspray coating? Wij voorzien u in samenwerking onze leveranciers graag van een passend advies.


Technische eigenschappen polyurea hotspray;

- Zeer grote treksterkte > 24 MPa.

- Blijvend elastisch met grote rek bij breuk > 335% - 1900%.

- Verkrijgbaar in diverse shore hardheden A – D.

- Goede chemische resistentie.

- Uitstekende slijtvastheid.

- 100% Waterdicht.

- Dampdichtheid > 1000 mu.

- Bevat geen VOC’s.

- Overschilderbaar.

Door de snelle reactietijd van de hotspray is het materiaal na korte tijd droog en begaanbaar.