Spouwmuurisolatie: Een slimme investering voor uw huis

Spouwmuurisolatie: Een slimme investering voor uw huis - Ratering Isolaties

Spouwmuurisolatie - Ratering Isolaties

Het na-isoleren van spouwmuren is een effectieve manier om je huis energiezuiniger en comfortabeler te maken. Door spouwmuren te isoleren, blijft de warmte binnen en de kou buiten. Dit leidt tot een aanzienlijke besparing op je stookkosten en elimineert tocht en koude luchtstromen.

Wat is een spouwmuur en wat is het effect van spouwmuurisolatie?

Een spouwmuur bestaat uit twee muren: een binnenmuur en een buitenmuur, met daartussen een lege ruimte van ongeveer 50-60 mm. Deze lege ruimte, de spouw, kan worden opgevuld met isolatiemateriaal om warmteverlies via de gevels te voorkomen.

Hoewel nieuwbouwwoningen standaard voorzien worden van spouwmuurisolatie, was dit tot eind jaren '70 niet gebruikelijk. Veel oudere woningen hebben daarom nog spouwmuren zonder isolatie, wat resulteert in een grote mate van energieverlies. Gelukkig is het met de huidige technieken veilig en eenvoudig om spouwmuren te isoleren, wat een aanzienlijke besparing op de energierekening oplevert en het wooncomfort verhoogt.

Methoden voor het isoleren van spouwmuren

Bij het na-isoleren van spouwmuren wordt de luchtruimte tussen de binnen- en buitenmuur gevuld met isolatiemateriaal. Dit proces vereist geen bouwkundige aanpassingen aan uw woning. Het isolatiemateriaal wordt geïnjecteerd door kleine gaten die in de voegen worden geboord. Nadat de gehele ruimte tussen uw binnen- en buitengevel gevuld is met het isolatiemateriaal worden de vulgaten in nagenoeg dezelfde kleur weer dicht gevoegd. Hierdoor zal het uiteindelijk niet opvallen dat er spouwmuurisolatie bij uw woning is aangebracht.

Bekijk in onderstaande video hoe spouwmuurisolatie met PUR isolatie in zijn werk gaat:

Het beste isolatiemateriaal voor uw spouwmuurisolatie

Ratering Isolaties biedt drie soorten isolatiemateriaal voor spouwmuurisolatie: Polyurethaan (PU-schuim), HR++ EPS parels en Knauf Supafil (minerale wolvlokken). Het meest geschikte materiaal hangt af van diverse factoren, die een ervaren adviseur kan beoordelen tijdens een inspectie van uw woning. Meer informatie over deze materialen vindt u op onze pagina over isolatiematerialen.

Dit is wat Ratering Isolaties voor u kan betekenen, van offerte tot uitvoering:

  1. Vrijblijvende aanvraag en inspectie: Na uw aanvraag komt een adviseur langs om uw woning te inspecteren. Hij beoordeelt de spouw op vervuiling, breedte en eventuele koudebruggen met een endoscoop.
  2. Advies en offerte: Op basis van de inspectie adviseert de adviseur welk isolatiemateriaal het meest geschikt is. In sommige gevallen kan hij adviseren om de spouwmuren niet te isoleren, bijvoorbeeld bij een hoge mate van vervuiling of een slechte staat van de gevels. Vervolgens ontvangt u een gespecificeerde offerte.
  3. Uitvoering van de werkzaamheden: Na uw akkoord worden de isolatiewerkzaamheden binnen drie weken ingepland. Op de afgesproken dag komen de monteurs ’s ochtends bij u aan. Ze boren de vulgaten, vullen de spouw met het gekozen isolatiemateriaal en voegen de gaten dicht in dezelfde kleur als de bestaande voegen. Na afloop ruimen de monteurs alle restmaterialen op, zodat u geen overlast ondervindt.

Spouwmuurisolatie is een slimme investering die leidt tot lagere stookkosten, een aangenamer binnenklimaat en een verhoogde woningwaarde. Met de deskundige begeleiding van Ratering Isolaties bent u verzekerd van een zorgeloos traject van offerte tot uitvoering. Neem vandaag nog contact op voor een vrijblijvende aanvraag en ontdek hoeveel u kunt besparen met spouwmuurisolatie!


Wilt u meer informatie over onze isolatiesoorten?

Maak uw keuze in onderstaand overzicht voor meer informatie over de soorten isolatie die wij hanteren