Vloerisolatie

Vloerisolatie - Ratering Isolaties

Heeft u last van koude voeten of een koude trek over uw vloer?

Dan is vloerisolatie voor u een goede maatregel om deze problemen tot het verleden te laten behoren.

Vloerisolatie levert een hoog rendement tegen een relatief lage investering. Het aanbrengen van vloerisolatie vergt namelijk geen ingrijpende aanpassingen aan uw woning en is vaak al binnen een halve dag aangebracht.

Op welke wijze kan een vloer geïsoleerd worden, en wat is het effect van vloerisolatie?

De wijze waarop uw vloer geïsoleerd kan worden is afhankelijk van het feit of u beschikt over een kruipruimte, en de hoeveelheid ruimte die onder uw vloer aanwezig is. Een door Ratering Isolaties veel toegepaste methode is het aan de onderzijde isoleren van de vloer door middel van gespoten polyurethaanschuim (PUR). Door de vloer aan de onderzijde te isoleren middels polyurethaanschuim wordt deze afgesloten van het klimaat in uw kruipruimte. Hierdoor heeft de koude lucht in uw kruipruimte geen invloed meer op de temperatuur van uw vloer. Uw vloer zal dezelfde temperatuur aannemen als alle andere voorwerpen in de woning, hierdoor zijn tocht en koude voeten verleden tijd. Een ander bijkomend voordeel is de lucht en vochtdichtheid van de aangebrachte isolatielaag. Deze zorgt er tevens voor dat schimmels en vocht uw vloer niet meer aantasten. Hierdoor creëert u een beter leefklimaat in uw woning. Ook levert het isoleren van uw vloer ook nog eens een besparing van ca. 15% op uw energiekosten.

In onderstaande video kunt u direct zien hoe het aanbrengen van PUR isolatie in zijn werk gaat voor uw vloer.

Een vereiste voor het aanbrengen van polyurethaanvloerisolatie is een minimale werkhoogte van ca. 50cm onder uw vloer. Indien de ruimte onder uw vloer minder is dan 50cm is het aanbrengen van vloerisolatie niet mogelijk. In dit geval zijn er nog wel mogelijkheden om bodemisolatie toe te passen.

Wat is het verschil tussen vloer en bodemisolatie?

Waar bij vloerisolatie uw vloer aan de onderzijde daadwerkelijk wordt voorzien van een isolatielaag is dit bij bodemisolatie niet het geval. Bij bodemisolatie plaatst men een isolatielaag op de bodem van uw kruipruimte. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van EPS-Parels of Schelpen. De functie van deze materialen is het verbeteren van het klimaat in uw kruipruimte. De vochtigheid in uw kruipruimte zal hierdoor aanzienlijk afnemen waardoor er minder schimmels en vocht ontstaan. Het aanbrengen van bodemisolatie heeft geen direct effect op de temperatuur van uw vloer. Dit komt doordat uw kruipruimte geventileerd wordt met lucht van buitenaf. Deze luchtstroom komt nog steeds in aanraking met uw on geïsoleerde vloer. Kort samengevat zorgt het aanbrengen van bodemisolatie voor een gezonder klimaat in uw kruipruimte en woning, maar het levert u geen warme voeten op.

Meer informatie over de verschillende isolatiematerialen vindt u op deze pagina.


Wilt u meer informatie over onze isolatiesoorten?

Maak uw keuze in onderstaand overzicht voor meer informatie over de soorten isolatie die wij hanteren