Vloerisolatie kosten

Vloerisolatie, wat kost dat nou eigenlijk? Is een vraag die wij vaak te horen krijgen.

Om eerlijk te zijn is dit voor iedere woning en situatie verschillend. De kosten voor het isoleren van een vloer hangen af van diverse factoren. Denk hierbij aan de hoogte van de kruipruimte, het vloeroppervlakte en de toe te passen materiaalsoort. Natuurlijk is het wel mogelijk om u een indicatie te geven van deze kosten op basis van een aantal simpele gegevens.

In de onderstaande calculator kunt u zelf de kosten voor het isoleren van uw vloer berekenen. Door het netto vloeroppervlakte (lengte x breedte) in te vullen krijgt u een indicatie van de kosten.

Bereken hier uw investering

Bereken hier uw investering

Het kan zijn dat u niet exact weet wat het oppervlakte van uw begane grondvloer is. In dit geval kunt u klikken op het informatie icoon naast het selectievlak. Hier krijgt u dan op basis van het type en bouwjaar van de woning een indicatie van de voor u van toepassing zijnde gegevens.

De getoonde prijzen in de calculator zijn voor u berekend op basis van vergelijkbare opdrachten die wij in de afgelopen periode hebben uitgevoerd. Daar geen woning gelijk is worden de minimum, gemiddelde en maximum kosten weergegeven.

Veelgestelde vragen

Waarom is het verschil tussen de minimum- en maximumkosten zo groot?

Iedere woning vraagt om een andere aanpak, denk hierbij aan de hoogte van de kruipruimte, de bereikbaarheid van de woning etc. Dit zijn slechts een aantal van de redenen waarom de kosten variƫren. Mocht u serieus overwegen om uw begane grondvloer te isoleren, twijfel dan niet en nodig vrijblijvend een van onze specialisten uit om een offerte op maat uit te brengen.

Waarom vermelden jullie geen terugverdientijden?

Het is voor ons erg moeilijk om uw besparing exact te bepalen. De besparing hangt bijvoorbeeld af van het stookgedrag (stookt u 18 of 21 graden in de woning), het warm tapwater verbruik en het koken op gas of elektriciteit. Tevens is het feit of u vloerverwarming heeft van grote invloed. Wanneer uw woning over vloerverwarming beschikt of u bent van plan dit aan te laten leggen dan is het isoleren van uw vloer zeker een vereiste.

Concurrenten sturen offerte(s) via de e-mail gebaseerd op Google Street View. Waarom kan Ratering Isolaties dat niet?

Daar het ons nog niet gelukt is om via Google Street View onder uw vloer kijken is het voor ons niet mogelijk om een nauwkeurige offerte op afstand te maken. We komen daarom graag eens bij u langs, zodat u later niet voor verrassingen komt te staan.