Isolatiebedrijf Buinen

Onze isolatieprojecten in Buinen

Isolatie in Buinen?
Op zoek naar een isolatiebedrijf in Buinen?

Ratering Isolaties B.V. is specialist op het gebied van isoleren. Door jarenlange ervaring en bekwame medewerkers weet Ratering Isolaties B.V. haar werkzaamheden vakkundig en snel uit te voeren.

De meest voorkomende soorten isolatie zijn dak-, spouwmuur-, gevel- en vloerisolatie. Maar heeft u een project/object dat afwijkt, geen probleem! Wij kijken graag samen met u naar de mogelijkheden. Eén van onze vakkundige medewerkers komt graag vrijblijvend langs.

Door middel van mobiele (selfsupporting) units voeren wij de werkzaamheden uit. Wij werken met verschillende materialen, waaronder bijvoorbeeld polyurethaanschuim (PUR), EPS HR++ thermoparels en Knauf Supafil inblaaswol.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek!

Dakisolatie Buinen
Wist u dat de meeste energie verloren gaat door het dak? Het is dus al snel gunstig om deze te isoleren. Voor meer informatie of een advies op maat kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen!

Lees meer over dakisolatie

Spouwmuurisolatie Buinen
Spouwmuurisolatie is een veel voorkomende manier van woningisolatie. Het kan uitgevoerd worden met verschillende soorten materialen. Voor een advies op maat komt één van onze specialisten graag vrijblijvend bij u langs!

Lees meer over spouwmuurisolatie

Vloerisolatie Buinen
Om wat voor soort vloer het ook gaat; Ratering Isolaties B.V. weet er altijd raad mee. Benieuwd wat vloerisolatie voor u kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Lees meer over vloerisolatie

Andere soorten isolatie Buinen
Heeft u een te isoleren project en weet u niet hoe dat gedaan moet worden?!
Neem vrijblijvend contact met ons op en laat u adviseren door één van onze specialisten.

Geïnteresseerd in een isolatie van Ratering Isolaties B.V.?
Wilt u meer informatie over Ratering Isolaties en haar werkzaamheden? Of wilt u graag een vrijblijvend advies op maat? Neem dan contact met ons op of vraag een gratis adviesgesprek aan!

Geschiedenis Buinen
Buinen is een esdorp gelegen in de gemeente Borger-Odoorn. Door de aanleg van een spoorweg en een haven groeide Buinen, in vergelijking met andere Esdorpen, tot aan 1940 snel. Een andere reden van deze snelle groei was in 1905 de aanleg van het Noordooster Locaalspoor.

Door het vele zand wat de wagons afvoerde, ontstond er tussen Buinen en Exloo een zandafgraving. Later werden de spoorlijn en de haven buiten gebruik gesteld. De haven werd in 1977 gedempt.

In de periode na de Tweede Wereldoorlog werd de bedrijvigheid in Buinen groter. Tot aan 1965 was er een kartonnagefabriek. Na deze periode werd het gebruik voor de fabricage van Fasto gasgeisers. Daarnaast heeft Nefit Buderus er tot in 2010 moderne cv ketels geproduceerd.