Isolatiebedrijf Nieuw-Buinen

Onze isolatieprojecten in Nieuw-buinen

Isolatie in Nieuw-Buinen?
Op zoek naar een isolatiebedrijf in Nieuw-Buinen?
Ratering Isolaties B.V. is gespecialiseerd in het aanbrengen van verschillende soorten isolatie.
Door de jarenlange ervaring, kennis van de producten en bekwame medewerkers wordt iedere klus netjes en snel afgehandeld.
Daarnaast is Ratering Isolaties objectief en eerlijk over isoleren. Zij beheerst, als één van de weinige aanbieders in de markt, (bijna) alle isolatietechnieken, zowel in materiaal als in uitvoering.

De meest voorkomende soorten isolatie zijn dak-, spouwmuur-, gevel- en vloerisolatie. Natuurlijk zijn er projecten die een andere aanpak nodig hebben. Ratering Isolaties B.V. kijkt graag samen met u naar een passende, isolerende mogelijkheid!

Eén van onze vakkundige medewerkers komt graag vrijblijvend bij u langs om de mogelijkheden te bekijken en te bespreken.

Door middel van mobiele (selfsupporting) units voeren wij de werkzaamheden uit. Wij werken met verschillende materialen, waaronder bijvoorbeeld polyurethaanschuim (PUR), EPS HR++ thermoparels en Knauf Supafil inblaaswol.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek!

Spouwmuurisolatie Nieuw-Buinen
Spouwmuurisolatie is een veel voorkomende manier van woningisolatie. Het kan uitgevoerd worden met verschillende soorten materialen. Voor een advies op maat komt één van onze specialisten graag vrijblijvend bij u langs!

Lees meer over spouwmuurisolatie

Vloerisolatie Nieuw-Buinen
Om wat voor soort vloer het ook gaat: Ratering Isolaties B.V. weet er altijd raad mee. Benieuwd wat vloerisolatie voor u kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Lees meer over vloerisolatie

Dakisolatie Nieuw-Buinen
Wist u dat de meeste energie verloren gaat door het dak? Het is dus al snel gunstig om deze te isoleren. Voor meer informatie of een advies op maat kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen!

Lees meer over dakisolatie


Geïnteresseerd in een isolatie van Ratering Isolaties B.V.?
Wilt u meer informatie over wat isolatie voor u kan betekenen? Of wilt u graag een vrijblijvend advies op maat? Neem dan contact met ons op of vraag een gratis adviesgesprek aan!

Geschiedenis Nieuw-Buinen
Nieuw-Buinen is een dorp gelegen in de Drentse gemeente Borger-Odoorn. Nieuw-Buinen is ontstaan door kanalenstelsel met woningen langs de Monden. In 1824 werd de eerste turf via de Buinermond afgevoerd.

Door de ideale omstandigheden werd er in 1838 een glasfabriek gevestigd; er was voldoende brandstof en het kanalenstelsel was geschikt om de producten te vervoeren. Dit was het begin van de glasindustrie in Nieuw-Buinen. Het duurde tot 1967; toen ging de laatste fabriek dicht.

In de periode hierna bleek Nieuw-Buinen, net zoals omliggende dorpen, geschikt te zijn voor landbouw. De dalgrond was en is uitstekend voor de aardappelteelt. De boeren stichtten een coöperatieve aardappelmeelfabriek ‘Hollandia’. In 1971 werd deze overgenomen door de Avebe en kort daarna gesloten.