Kruipruimte-isolatie verwijderen

Kruipruimte-isolatie verwijderen - Ratering Isolaties

Kruipruimte-isolatie of bodemisolatie is een vorm van isolatie waarbij een dikke laag (+/- 25 cm) materiaal op de bodem van de kruipruimte wordt geblazen. Veel gebruikte materialen zijn drowa chips of EPS parels. Het doel van deze isolatietechniek is om vocht in de kruipruimte te verminderen en bijvoorbeeld schimmel tegen te gaan.

Waarom verwijderen?
Zoals eerder beschreven komt er een dikke laag los isolatiemateriaal op de bodem van uw kruipruimte te liggen. Het lijkt op een ballenbak, alleen met kleiner en fijner materiaal. Dit heeft als gevolg dat leidingen en bedradingen onder de vloer slecht of niet bereikbaar zijn.

Wanneer er bijvoorbeeld lekkage onder de vloer is, kan de loodgieter niet bij de leidingen door deze ‘ballenbak’. Hiervoor dient eerst de bodemisolatie te worden verwijderd.

Hoe wordt kruipruimte-isolatie verwijderd?
Het verwijderen van kruipruimte-isolatie wordt gedaan door middel van speciale afzuigapparatuur. Het materiaal wordt opgevangen waardoor vervuiling wordt geminimaliseerd. Het afvoeren van de materialen kan worden verzorgd door Ratering Isolaties BV.

Het materiaal is verwijderd, en nu?
Nadat de kruipruimte leeg is en de werkzaamheden zijn verholpen, kan het verwijderde materiaal weer teruggeblazen worden onder de vloer.

Om te voorkomen dat de kruipruimte vaker leeg gehaald moet worden, is het mogelijk om de vloer te voorzien van isolatie. Vloerisolatie is niet hetzelfde als kruipruimte-isolatie. Bij vloerisolatie wordt de onderzijde van de vloer voorzien van een laag polyurethaanschuim. Hierdoor blijven leidingen bereikbaar en kan vocht niet aan de onderzijde van uw vloer voor schimmel zorgen. Daarnaast houdt het tocht tegen waardoor het fenomeen ‘koude voeten’ verdwijnt.

Meer informatie over vloerisolatie vindt u hier.