Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie - Ratering Isolaties

Het na- isoleren van spouwmuren zorgt simpelweg voor het feit dat u de warmte in huis houdt en de kou buiten blijft. Het grootste voordeel van het na-isoleren van uw spouwmuren is de besparing die u hiermee behaalt op uw stookkosten. Tevens zijn tocht en koude luchtstromen verleden tijd.

Wat is een spouwmuur en wat is het effect van spouwmuurisolatie?

Een spouwmuur is een muur die bestaat uit 2 gevels, de binnen en de buitengevel. Tussen deze twee gevels bevindt zich een lege ruimte van ca. 50-60mm. Deze lege ruimte is uw ‘spouw’. Het opvullen van deze lege ruimte met isolatiemateriaal voorkomt warmte en energieverlies via de gevels van uw woning.

Vandaag de dag is het standaard dat er tijdens de nieuwbouw meteen spouwmuurisolatie wordt aangebracht, helaas was dat tot eind jaren 70 niet het geval. Hierdoor zijn er in ons land nog veel woningen met ongeïsoleerde spouwmuren en een hoog energieverlies.

Met de hedendaagse kennis en technieken is het isoleren van spouwmuren zonder risico’s en levert het een forse besparing op uw energierekening. Tevens verhoogt u door het isoleren van de spouwmuren uw wooncomfort enorm.

Op welke wijze kunnen spouwmuren geïsoleerd worden?

Bij het na-isoleren van spouwmuren wordt de luchtruimte tussen de binnen en buitengevel opgevuld met een isolatiemateriaal. Een voordeel van spouwmuurisolatie is het feit dat er geen bouwkundige aanpassingen aan uw woning benodigd zijn. Het isolatiemateriaal wordt eenvoudig geïnjecteerd door kleine gaten welke vooraf in de voeg worden geboord. Nadat de gehele ruimte tussen uw gevels gevuld is met het isolatiemateriaal worden de vulgaten in nagenoeg dezelfde kleur weer dicht gevoegd. Hierdoor zal het uiteindelijk niet opvallen dat er spouwmuurisolatie bij uw woning is aangebracht.

In onderstaande video kunt u direct bekijken hoe het isoleren van uw spouwmuur middels PUR isolatie in zijn werk gaat.

Wat voor soorten isolatiemateriaal zijn er om spouwmuren te isoleren?

Voor het na-isoleren van spouwmuren maakt Ratering Isolaties gebruik van 3 verschillende producten. Deze producten zijn Polyurethaan (PU-Schuim), HR++ EPS parels en Knauf Supafil (minerale wolvlokken). Het materiaal wat in uw spouwmuur toegepast kan worden is afhankelijk van diverse factoren. Een van onze ervaren adviseurs kan op basis van een inspectie aangeven welk materiaal in uw situatie het meest geschikt is. Meer informatie over de toe te passen materialen vindt u op onze isolatie materialen pagina.

Hoe gaat het gehele traject (van offerte tot uitvoering) in zijn werk?

Wanneer u een vrijblijvende aanvraag bij ons heeft gedaan en een afspraak heeft gemaakt met één van onze adviseurs komt deze bij u langs om de woning op te nemen. Allereerst zal onze adviseur de spouw beoordelen op vervuiling, breedte en eventuele koudebruggen middels een endoscoop.

Aan de hand van dit endoscopisch onderzoek zal onze adviseur u een of meerdere materialen adviseren. Het is namelijk mogelijk dat er meerder optie(s) zijn om uw spouwmuren te isoleren. In sommige gevallen is dit ook duidelijk niet het geval en zal er slechts een materiaal geschikt zijn. Het is tevens een mogelijkheid dat onze adviseur u adviseert om niet over te gaan tot het isoleren van de spouwmuren. Een dergelijk advies komt vaak voort uit een hoge mate van vervuiling in uw spouwmuur of een slechte staat van de gevels.

De laatste stap voor onze adviseur is het vastleggen van de afmetingen van uw woning. Op basis van de door hem verzamelde informatie ontvangt u van ons een gespecificeerde offerte.

Wanneer u ons opdracht verleent voor de isolatiewerkzaamheden proberen wij deze altijd binnen 3 weken na akkoord in te plannen.

Op de afgesproken dag zullen onze monteurs in de ochtend bij u arriveren en starten zij met het boren van de vulgaten. Vervolgens zal de spouw worden voorzien van het gekozen isolatiemateriaal. Nadat de spouw volledig gevuld is worden de vulgaten dicht gevoegd in nagenoeg dezelfde kleur als de bestaande voeg. Alle restmaterialen rond de woning worden na het klaren van de klus door onze monteurs opgeruimd zodat u verder geen overlast van onze werkzaamheden ondervindt.


Wilt u meer informatie over onze isolatiesoorten?

Maak uw keuze in onderstaand overzicht voor meer informatie over de soorten isolatie die wij hanteren